Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@20:45:49 GMT

تفاوت سردرد تنشی و میگرن چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۱۹۲۳

تفاوت سردرد تنشی و میگرن چیست؟

انتخاب، تفاوت بین میگرن و سردرد تنشی مهم است، زیرا می‌تواند به معنای تسکین سریعتر از طریق درمان‌های موثرتر در کنار توانایی جلوگیری از سردرد‌های آینده با ریشه یابی علت باشد.

سردرد تنشی چیست؟

سردرد تنشی نوعی سردرد شایع است و درد آن تمایل به گسترش در دو طرف سر دارد و از پشت گردن و سر شروع شده و به جلو منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علل سردرد‌های تنشی به طور دقیق مشخص نیست. اعتقاد بر این است که در برخی از افراد، این سردرد‌ها ناشی از نوعی استرس داخلی یا خارجی است. زندگی شخصی یا شغلی آشفته، فشار‌های کاری، کمبود خواب و مواردی مشابه از علل رایج این نوع سردرد‌ها است.
در کنار استرس، خستگی چشم و گرسنگی را از دیگر دلایل عمده سردرد‌های تنشی عنوان می‌کنند. سردرد‌های تنشی شایع‌ترین علت اختلالات سردرد در ایالات متحده است که زنان را بیشتر از مردان با نسبت پنج به چهار تحت تأثیر قرار می‌دهد و به دو طبقه بندی تقسیم می‌شوند: شامل سردرد‌های تنشی اپیزودیک (ETTH) است که از ۳۰ دقیقه تا چند روز طول می‌کشد و دو طرفه است، با شدت خفیف تا متوسط و کمتر از ۱۵ بار در ماه رخ می‌دهد و سردرد‌های مزمن از نوع تنشی شدید که بیش از ۱۵ بار در ماه بروز می‌کنند.

میگرن چیست؟

میگرن معمولا با سردرد‌های شدید و پی در پی ظاهر می‌شود که با علایم جدی همراه است. حدود ۱۵تا ۳۰٪ افراد مبتلا به میگرن تجربه درک میگرن را دارند. شدت درد، طول مدت سردرد و تناوب حمله‌ها در افراد مختلف متفاوت است. میگرنی که بیش از ۷۲ ساعت طول بکشد را در اصطلاح وضعیت میگرنی می‌نامند. مهمترین عامل بیماری میگرن ناشناخته است. با این حال اعتقاد بر این است که عوامل محیطی و ژنتیکی در بیماری میگرن نقش داشته باشند. در دو سوم موارد این بیماری در خانواده‌ها وجود دارد و به ندرت به خاطر نقص تک ژن اتفاق می‌افتند.

پربیننده ترین فروش واکسن آنفلوانزا با سه قیمت مختلف کمبود این ویتامین خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد توصیه‌های طب سنتی در پاییز بهبودیافتگان کرونا چه عوارضی خواهند داشت؟ مردم نگران تامین واکسن آنفلوآنزا نباشند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خانواده ژن مردان سردرد میگرن سردرد سینوسی سردردهای میگرنی سردرد میگرنی سردردهای شدید قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت سردرد های تنشی سردرد تنشی سردرد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۱۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها اغلب بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند باعث سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند.

و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل سایر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

کد خبر 6090454

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند