Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@15:20:09 GMT

سر درد نشان دهنده کدام بیماری است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۸۶۴۵

سر درد نشان دهنده کدام بیماری است؟

سردرد یکی از رایج ترین ناراحتی ها در بدن است. انواع سردرد معمولا بر اثر آسیب یا تحریک یا فشار و کشش روی بافت های دارای حس درد از جمله پرده ی مننژ که مغز و نخاع را احاطه کرده است، پدید می آید. زیرا مغز خود هیچ عصبی ندارد که موجب احساس درد (الیاف درد) شود.

به گزارش برنا؛ لایه نازک بافتی (پری اوستیوم) که استخوانها را احاطه کرده، عضلات جمجمه، سینوس ها، چشم ها و گوشها و پرده های نازکی که سطح مغز و نخاع را احاطه کرده (مننژ) در اثر التهاب یا تحریک سردرد ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درد ممکن است خفیف، تیز، خسته کننده، ثابت، متناوب یا شدید باشد.

علائم سردرد

خستگی، احساس فشردگی سر، دردی که به صورت بی وقفه یا متناوب وجود دارد. محل درد ممکن است در یک قسمت چهره یا جمجمه باشد، یا ممکن است در تمام سر باشد.

بروز سردرد ممکن است به خودی خود یا با انجام فعالیتی مرتبط باشد. ممکن است شروع سردرد، حاد بوده یا به تدریج افزایش یابد . سردرد گاهی ممکن است با حالت تهوع و استفراغ همراه باشد.

 

انواع سر درد

انواع سردرد را میتوان 4 بخش تقسیم کرد که عبارتند از:

1- سردردهای اولیه

سردرد تنشی، یکی از انواع سردرد اولیه میباشد که معمولا در میان زنان بیش از مردان رخ می دهد. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، از هر 20 نفر در کشورهای توسعه یافته یک نفر از سردرد تنشی روزانه رنج می برد.

روش های درمانی شامل استراحت و روشهای تسکینی نظیر طب سوزنی و ماساژ، انجام یوگا و ریلکسیشن و نهایتا مصرف داروهای مسکن بدون نیاز به نسخه پزشک (OTC) و همچنین داروهایی است که توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب تجویز میشود.

تفاوت سردرد خوشه ای و میگرن

سایر سردردهای اولیه عبارتند از میگرن و سردرد خوشه ای.

سردرد میگرنی

سردرد میگرنی دومین نوع از سردردهای اولیه است. این سردرد، بیشتر کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد. قبل از بلوغ، پسران و دختران به طور مساوی دچارسردرد میگرنی می شوند، اما بعد از بلوغ، زنان بیشتر از مردان آسیب می بینند.

سردرد خوشه ای یا کلاستر

یک نوع نادر از انواع سردرد، سردرد اولیه است که بیشتر درسنین 20 سالگی آغاز می شود و در مردان شایع تر می باشد هرچند زنان و کودکان نیز ممکن است از این نوع سردرد رنج ببرند.

طول زمان هر سردرد کوتاهتر از میگرن بوده بصورت دوره ای آغاز و ممکن است حدود یک تا سه ماه روزانه چند نوبت فرد به آن دچار شود. معمولا همراه با احساس پری و سنگینی یکطرفه مخاط چشم و پلک و بینی و همراه با اشک ریزش از یک چشم و آبریزش همان طرف بینی است.

سردرد های ثانویه

سردرد ثانویه یکی از انواع سردرد است که به علت مشکل اساسی ساختاری یا عفونی در سر و گردن پدید می آید.

این گروه شامل دسته بسیار گسترده ای از علت ها است که درد و ناراحتی آن از یک درد دندانی ناشی از دندان های پوسیده یا سینوس آلوده، تا شرایط خاصی مانند خونریزی در مغز یا عفونت هایی مانند انسفالیت یا مننژیت را شامل میشود.

همانگونه که اشاره شد، سردرد ثانویه معمولا در اثر آسیب یا بیماری خاص ایجاد میشود. به عنوان مثال، سردرد سینوسی به علت افزایش فشار و یا عفونت در سینوس ها، می باشد.

سردردهای ناشی از تروما یکی دیگر از انواع سردرد ثانویه هستند که بدنبال ضربه مغزی ایجاد می شوند.

این گروه از سردردها شامل سر درد های مرتبط با سوء مصرف مواد یا حتی مصرف بی رویه انواع مسکن ها نیز می شود (سردرد ناشی از مصرف بیش از حد دارو یا Medication overuse headache ).

نورالژی ها و علت تیر کشیدن لحظه ای سر

نورالژی به معنی درد تیر کشنده، ناگهانی، بسیار کوتاه مدت و تکرار شونده در حوزه ی یک عصب خاص است. نورالژی می تواند به علت تحریک یا التهاب یکی از اعصاب دوازده گانه در مغز که سیگنال های حسی (مانند درد) را به سر و گردن ارسال می کند، ایجاد شود.

نورالژی عصب سه قلو (عصب زوج پنجم مغزی یا تریجمینال که مسئول تامین حس صورت از پیشانی تا چانه میباشد) نوعی نورالژی می باشد که باعث درد صورت میشود. در صورت تحریک یا التهاب درد یک نیمه ی صورت میشود.

علت سردرد میگرنی چیست؟

این سردرد یکطرفه یا دوطرفه، معمولا ضربان دار و ممکن است همراه با حالت تهوع و استفراغ بوده با برخی بوهای خاص مثل بوی دود یا عطرهای تند یا سر و صدا و یا نور زیاد تشدید شود و با استراحت در محیط تاریک و ساکت و گاهی کمپرس سرد یا گرم تخفیف یابد.

  سردرد شدید نشانه چیست؟

میگرن می تواند باعث سردرد شدید در یک طرف سر شود و اغلب با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا همراه است. حملات میگرن می تواند ساعتها تا روزها طول بکشد و درد می تواند آنقدر شدید باشد که در فعالیت های روزمره شما تداخل ایجاد کند.

داروها می توانند به جلوگیری از برخی میگرن ها کمک کرده و درد آنها را کاهش دهند. داروهای مناسب و تغییر در سبک زندگی ممکن است به درمان میگرن کمک کنند.

سردردی ناگهانی و شدید همراه با علائم زیر نشانه این است که باید فوراً به پزشک مراجعه کنید:

ضعف، سرگیجه، از دست دادن تعادل ناگهانی یا افتادن، بی حسی یا گزگز مشکل در گفتار، گیجی، تشنج، تغییر شخصیت یا رفتار نامناسب تاری دید، دو بینی تب، تنگی نفس، سفتی گردن یا بثورات پوستی درد شدید سردرد که شب شما را بیدار می کند حالت تهوع و استفراغ شدید سردردهایی که پس از آسیب دیدگی سر یا تصادف اتفاق می افتد نوع جدیدی از سردرد که برای اولین بار پس از 50 سالگی شروع می شود سردردهایی داشته باشید که در اثر سرفه، خم شدن، فعالیت جنسی یا سایر فعالیتهای بدنی شدید ایجاد شوند سابقه سردرد داشته باشید اما اخیراً متوجه تغییر علائم شده اید استرس می تواند باعث سردرد شدید شود؟

سردردهای اضطرابی یکی دیگر از علائم جسمی رایج است. اگر استرس دارید یا از چیزی نگران هستید، ممکن است سردردهای تنشی داشته باشید. تجربه سردردهای شدید یا مکرر نیز می تواند علائم اضطراب را بدتر کند.

آیا دردهای تصادفی در سر طبیعی است؟

سردردهای طبیعی معمولاً به دلیل کم آبی، تنش عضلانی، درد عصبی، تب، ترک کافئین، نوشیدن الکل یا خوردن برخی غذاها ایجاد می شوند. همچنین ممکن است در اثر دندان درد، تغییرات هورمونی یا بارداری یا به عنوان عارضه جانبی دارو اتفاق بیفتد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مغز زنان مردان طب یوگا مسکن پزشک کودکان مصرف بیش از حد سر و صدا سبک زندگی درمان آسیب دیدگی تصادف استرس بارداری استرس بیماری میگرن سر درد انواع سردرد سردرد میگرنی حالت تهوع درد شدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۸۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز،‌ ناخن جویدن یک عادت بیمارگونه در نظر گرفته می شود که با ناخن جویدن تکراری و به ظاهر کنترل نشده مشخص می شود.

در کنار سایر رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن، جویدن ناخن در DSM-IV تحت عنوان «سایر اختلالات وسواسی اجباری» طبقه‌بندی می‌شود و مطالعات نشان می‌دهد که اونیکوفاژی با چندین اختلال روانپزشکی مرتبط است، از جمله:

اختلال کمبود توجه بیش فعالی: با تکانشگری و بیش فعالی و همچنین مشکل در توجه مشخص می شود.
اختلال نافرمانی مخالف: با سرپیچی و نافرمانی نسبت به افرادی که در موقعیت های قدرت هستند مشخص می شود.
اختلال اضطراب جدایی: با اضطراب بیش از حد در هنگام جدا شدن از افراد یا حیوانات خاص مشخص می شود.
سندرم تورت: با حرکات و صداهای غیر ارادی مشخص می شود.

رفتارهای مرتبط شامل کندن مزمن پوست، کشیدن مو، گاز گرفتن گونه و دندان قروچه است.

علائم اختلال جویدن ناخن چیست؟
اونیکوفاژی ممکن است علائم زیر را داشته باشد:

احساس تنش قبل از گاز گرفتن (که می تواند به صورت اضطراب، ناراحتی، هیجان و غیره ظاهر شود)
احساس هایی مانند خارش، سوزن سوزن شدن یا درد
احساس لذت و آرامش بعد از گاز گرفتن و کندن ناخن
احساس گناه یا شرم از جویدن ناخن
آسیب به بافت های اطراف انگشتان و کوتیکول ها
آسیب به دهان یا مشکلات دندانی
در حالی که جویدن ناخن در کودکان شایع‌تر است، اونیکوفاژی می‌تواند در نوجوانان و حتی بزرگسالان رخ دهد که ممکن است این عادت را به عنوان یک تیک عصبی داشته باشند.

اگر می‌خواهید آلزایمر نگیرید، این ۴ ادویه خانگی را مصرف کنید

چه چیزی باعث اونیکوفاژی می شود؟
در حالی که علت دقیق ناخن جویدن هنوز موضوع بحث علمی است و شناخته شده نیست، مطالعات نشان داده اند که ناخن جویدن ممکن است توسط عوامل زیر ایجاد شود:

کمال گرایی
کسالت
فشار
تنهایی
بلوغ
اکثر محققان بر این باورند که افرادی که رفتارهای تکراری مانند ناخن جویدن دارند، کمال گرا هستند. آنها ممکن است نتوانند یک کار را با سرعت متوسط به پایان برسانند و زمانی که به اهداف خود نمی رسند مستعد ناامیدی، بی حوصلگی و نارضایتی می شوند.

افرادی که ناخن های خود را می جوند معمولاً این عادت را از روی کسالت یا به عنوان واکنشی به یک موقعیت استرس زا انجام می دهند، اما این رفتار می تواند ناخودآگاه شود و در طول فعالیت های معمول مانند تماشای تلویزیون یا مطالعه روی آنها تأثیر بگذارد.

به طور معمول، ناخن جویدن در دوران نوجوانی و زمانی که نوجوان تجربیات و احساسات جدیدی را تجربه می کند، ایجاد می شود. دانشمندان معتقدند که اکثر مردم در نهایت از آن عبور می کنند.

گزینه های درمانی اونیکوفاژی چیست؟
اونیکوفاژی می تواند باعث اضطراب، استرس عاطفی و مشکلات جسمی شود. درمان آن نیز بستگی به شدت بیماری دارد. به عنوان مثال، اونیکوفاژی خفیف نیازی به درمان ندارد زیرا کودکان اغلب این عادت را ترک می کنند. نکاتی برای جلوگیری از جویدن ناخن عبارتند از:

اجتناب از تحریک بیش از حد که ممکن است محرک جویدن ناخن باشد.
مشغول نگه داشتن دهان و دست ها (مانند جویدن آدامس)
مدیریت استرس و اضطراب (مانند ورزش)
کوتاه نگه داشتن ناخن ها، مانیکور کردن یا پوشاندن آنها برای کاهش وسوسه جویدن
استفاده از ترکیبات تلخ مزه روی ناخن برای جلوگیری از جویدن ناخن (بیشتر پزشکان این روش را توصیه نمی کنند)
در برخی موارد رفتار درمانی ممکن است برای رسیدگی به هر گونه مشکل زمینه ای سلامت روان یا اختلالات روانی مورد نیاز باشد.

کد خبر 848261 برچسب‌ها سلامت بهداشت روانی خبر مهم

دیگر خبرها

  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • عملیات اروپا در دریای سرخ نتوانست عملیات دریایی یمن را مهار کند
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • جایگاه شورا در اداره امور کشور نادیده گرفته می‌شود
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟